poniedziałek, 25 lutego 2013

Sałatka z buraczków na parze i fety

Sałatka z buraków gotowanych na parze nie wymaga szczególnych umiejętności kulinarnych jest natomiast zdrowa i bardzo efektownie wygląda.

Składniki:

3-4 średniej wielkości buraki
30 gram sera pokrojonego w kostkę
½ pęczka szczypiorku
sól i pieprz (świeżo zmielone)

Przygotowanie:

Buraki umyć, obrać i pokroić w plasterki (grubość ok. 1.5 cm), następnie włożyć do naczynia do gotowania na parze, przyprószyć solą. Gotować około 25 minut, po wyjęciu pokroić w kostkę – dodać ser feta i szczypiorek.

8 komentarzy:

ośrodki Kaszuby pisze...

Fajna sałatka, podoba mi się :)

Natalia pisze...

Ale się cieszę że do Ciebie trafiłam. Zalinkowana :)

Glam Awards pisze...

wygląda świetnie:)

Glam Awards pisze...

wygląda apetycznie;)

Ania pisze...

Lubię ser feta, szczególnie do sałatki greckiej, ale w połączeniu z buraczkami jeszcze nie próbowałam. Myślę, że kiedyś na pewno się skuszę :)

anka pisze...

Coś pysznego, polecam ten przepis wszystkim

Unknown pisze...

Wygląda smakowicie, muszę wypróbować! :)

Zapraszam również do siebie: http://shawsy.blogspot.com/

http://glodomorynastudiach.blogspot.com/ pisze...

Przepiękny blog, zakochałam się :)