tag:blogger.com,1999:blog-4467727911552230145.post1240567482287443905..comments2023-10-22T01:07:33.131-07:00Comments on Gotowanie na parze: Co dzieje się z minerałami w produktach gotowanych na parze?Ronic Inspirujące Dodatkihttp://www.blogger.com/profile/00882443281765399884noreply@blogger.comBlogger7125tag:blogger.com,1999:blog-4467727911552230145.post-69643690730443205512020-11-25T13:20:53.810-08:002020-11-25T13:20:53.810-08:00Naprawdę bardzo fajnie napisano. Jestem pod wrażen...Naprawdę bardzo fajnie napisano. Jestem pod wrażeniem.Dagmara Fafińskahttps://www.blogger.com/profile/09461397919185258707noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4467727911552230145.post-37419848767032806082012-10-11T05:56:25.614-07:002012-10-11T05:56:25.614-07:00szpinak nie słynie z dużej ilości żelaza, to jest ...szpinak nie słynie z dużej ilości żelaza, to jest mit...dagnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4467727911552230145.post-83191412272487793632012-04-26T04:13:34.326-07:002012-04-26T04:13:34.326-07:00Na chemikalia zawarte w żywności niestety niewiele...Na chemikalia zawarte w żywności niestety niewiele możemy poradzić. Z drugiej strony nie ma też gwarancji, że tradycyjne gotowanie pozwala się ich pozbyć. Oczywiście dobrze jest kupować produkty spożywcze z jak najbardziej zaufanych źródeł lub sprawdzać miejsce produkcji na opakowaniu. Te wyprodukowane w Polsce są na pewno lepsze niż Chińskie. Pamiętajmy też, że prawdziwych witamin i minerałów nie zastąpią żadne suplementy.Ronic Inspirujące Dodatkihttps://www.blogger.com/profile/00882443281765399884noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4467727911552230145.post-22029566239907328352012-04-17T07:17:10.464-07:002012-04-17T07:17:10.464-07:00ja zawsze się zastanawiam nad pescytydami i różnym...ja zawsze się zastanawiam nad pescytydami i różnymi chemikaliami, którymi pryskane są rośliny, jak to jest z nimi przy gotowaniu na parze? Raczej nie są one wypłukiwane, na chłopski rozum zostają w posiłku, niestety nie zawsze mam ten luksus posiadania warzyw z własnego ogródka, zadowalam się tymi ze sklepu z niewiadomego źródła i mój entuzjazm używania parowara gaśnie...Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4467727911552230145.post-81436873874414899782011-07-31T23:48:51.480-07:002011-07-31T23:48:51.480-07:00Bardzo ciekawe zestawienie informacji z zakresu sk...Bardzo ciekawe zestawienie informacji z zakresu składu i efektu termicznej obróbki. Odnosząc się do literatury, nie wszędzie poświęcono miejsce podobnym rozważaniom.Gotowanie na parzehttp://www.gotowanienaparze.eunoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4467727911552230145.post-34974463556514313012011-07-27T05:02:26.700-07:002011-07-27T05:02:26.700-07:00Dziękujemy za pozytywną opinię, informacji z pewno...Dziękujemy za pozytywną opinię, informacji z pewnością będzie więcej :)Ronic Inspirujące Dodatkihttps://www.blogger.com/profile/00882443281765399884noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4467727911552230145.post-20302414991364491782011-07-27T02:54:08.570-07:002011-07-27T02:54:08.570-07:00Dopiero dziś trafiłam na Wasz blog - zamieszczacie...Dopiero dziś trafiłam na Wasz blog - zamieszczacie bardzo cenne informacje. I wcale nie przynudzacie, ja chętnie poczytałabym więcej. Na razie pytań nie mam. Muszę zapoznać się z przepisami. Pozdrawiammopswkuchnihttps://www.blogger.com/profile/06300750631941667260noreply@blogger.com