- W pożywieniu przygotowanym w ten sposób zachowuje się więcej składników odżywczych, witamin i minerałów.
- Produkty pozostają wilgotne i świeże.
- Gotowanie w ten sposób podkreśla naturalny smak produktów.
- Para zmiękcza włókna znajdujące się w pożywieniu, a tym samym sprawia , że jest ono łatwiejsze do strawienia.
- Do gotowania na parze nie potrzeba tłuszczu, co w efekcie daje lżejsze i zdrowsze posiłki.
- W ten sposób można podgrzewać niemal każdy rodzaj pożywienia.
- Pełnowartościowy posiłek można przygotować w czasie krótszym niż 30 minut.
- Dzięki możliwości gotowania różnych składników potraw ułożonych warstwowo nad jednym źródłem ciepła, gotowanie na parze w systemie kominowym pozwala zaoszczędzić czas , energię i pieniądze.
- Gotowanie na parze pozwala utrzymać czystość w kuchni, ponieważ przebiega bez oleju, dymu i bałaganu.
- Spożywanie posiłków przygotowanych na parze pozytywnie wpływa na sylwetkę, daje więcej sił witalnych oraz zadowolenia z siebie.
10 powodów
Subskrybuj:
Posty (Atom)