Gotowanie na parze jest proste, przyjemne i przede wszystkim zdrowe. Pamiętaj jednak, że para wydobywająca się z naczynia do gotowania może być bardzo zdradliwa – po zakończeniu gotowania jeszcze przez chwilę pozostaje gorąca. Otwierając pokrywkę parownika należy więc zawsze skierować ją tak, by para uciekała od nas. W ten sposób można uniknąć poparzenia twarzy czy rąk.
5 komentarzy:
Szanowni Państwo!
Jestem studentką Dziennikarstwa i Komunikacji Społecznej na Uniwersytecie A.Mickiewicza na specjalności Nowe Media. Prowadzę badanie naukowe dotyczące blogów kulinarnych w Polsce. Wszystkich autorów blogów kulinarnych zachęcam do wypełnienia ankiety. Zajmie to Państwu jedynie ok. 1 - 2 minut. Wyniki zostaną zaprezentowane w pracy naukowej dotyczącej charakterystyki bloga jako nowej formy komunikacji społecznej.
Ankieta dla autorów blogów kulinarnych: www.ebadania.pl/97797035d63e99d8
Dziękuję za poświęcony czas,
Agata Ornafa.
zdrowo się odżywiać to w dzisiejszych czasach podstawa ;)
Dobrze, że jest taki blog.
Witam ponownie,
dziękuję wszystkim, którzy wzięli udział w moim sondażu :) Dzięki Waszym 381 ankietom, udało mi się napisać w zeszłym roku pracę magisterską i obronić ją z wynikiem bardzo dobrym. W tym roku na podstawie udzielonych przez Was odpowiedzi powstała książka "Blogi kulinarne - pyszna historia Internetu". Zapraszam wszystkich do lektury! :)
http://wydaje.pl/e/blogi-kulinarne-pyszna-historia-internetu
W kuchni trzeba cały czas uważać, bardzo łatwo o wypadek to fakt
Prześlij komentarz