wtorek, 12 lutego 2013

Pasta marchewkowo-paprykowa do kanapek




















  • 3 marchewki
  • 2 papryki
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • szczypta garam masala 
  • 2 garście prażonych i posiekanych migdałów lub dwie garście oliwek


Przygotowanie: Marchew obrać, paprykę przekroić wzdłuż i wydrążyć w środku. Warzywa gotować na parze przez około 8 minut, następnie delikatnie usunąć skórkę z papryki, dodać oliwę oraz przyprawy oraz zmiksować wszystko w robocie kuchennym bądź za pomocą blendera.

2 komentarze:

opinion pisze...

Idealne, dodaje to super smaku taki skład tych 2 elementów

Chesterowy pisze...

takie pasty najlpesze bo ja i do ryzu i do chleba zjem. A do pary uzywma robota kohersen akurat wygodniej