wtorek, 8 marca 2011

Daj się przekonać!

Kolejny raz zastępujesz domowy posiłek jedzeniem na wynos lub na szybko zamówioną pizzą? Może już czas urozmaicić dietę w składniki przygotowane na parze, na przykład w zdrowe i aromatyczne warzywa lub mięso przyrządzone absolutnie bez tłuszczu?

Gotowanie na parze jest proste i nie zabiera dużo czasu. Brokuły dojdą do siebie już w 8-10 minut – w zależności od tego jakie lubisz. Na rybę trzeba poczekać około 15-25 minut. Okres oczekiwania można wykorzystać na prysznic lub przygotowanie pysznego deseru, ponieważ potrawa z pewnością się nam nie przypali.
















Gotowanie na parze jest jedną z najbardziej naturalnych metod przygotowania potraw. Ciepło gorącej pary wodnej pozwala wydobyć prawdziwy smak produktów i nie naraża je na przypalenie lub wyschnięcie, tak jak to dzieje się w przypadku innych metod gotowania. Nawet najprostsze składniki przyrządzone za pomocą tej metody smakują lepiej.

Aby zacząć zdrowo gotować i zdrowo żyć, trzeba się najpierw do tego przekonać. Dlatego właśnie tym wpisem rozpoczęłam prowadzenie bloga o gotowaniu na parze. Moje teksty i zdjęcia można znaleźć również na portalu http://www.stylzdrowia.pl/. Zachęcam was do czytania kolejnych wskazówek i ciekawostek oraz do zdrowego i smacznego przyrządzania posiłków za pomocą najzdrowszej z obecnie stosowanych technik - Marta

Brak komentarzy: